Publicaties
Publicaties
Spelen met de Natuur
Een uniek verslag van de ontstaansgeschiedenis van de Priona tuinen met daarin veel aandacht voor de fantasievolle scheppingen van Anton Schlepers, die kort na de verschijning (1993) overleed.
Verder o.a. veel natuurfoto's, de dieren in de tuin en een uitvoerige beschrijving van de tuin zoals die er toen uitzag, compleet met beplantingsplannen. Een tuinklassieker, die leest als een roman.
Is helaas uitverkocht en alleen nog antiquarisch verkrijgbaar of te leen bij de bibliotheek.
Een nieuw boek over de Priona Tuinen is in de maak en verschijnt in het voorjaar van 2007.
Dit boek is gelukkig nog volop verkrijgbaar, want het dateert uit 1999. Niet zo'n daverend succes als Droomplanten, maar dat ligt vooral aan de titel, die suggereert dat het boek meer van hetzelfde beschrijft. Het is een totaal ander boek. Als eerste in zijn soort rangschikt dit boek de planten op grond van hun gedrag in de tuin: zaaien ze zich uit, woekeren ze of blijven ze keurig op hun plaats. Een onmisbaar naslagwerk, dat zeer volledig is: het beschrijft vrijwel alle (ca. 1200) soorten planten die geschikt zijn voor gebruik in de natuurlijke tuin. De foto's van Piet Oudolf zijn al even subliem als in de voorgaande twee titels. Zie www.terralannoo.nl
De Engelse vertaling is vooral in de USA een ongekende bestseller. Lees de juichende reviews op www.timberpress.com

Jarenlang heb ik een maandelijkse column in Groei & Bloei over mijn tuinavonturen geschreven, tot de inspiratie in september 2003 (tijdelijk?) opdroogde. Maar geen nood, er verschijnen nog regelmatig artikelen van mijn hand in Onze Eigen Tuin en Tuin & Landschap.
Groei & Bloei augustus 2001
Groei & Bloei juli 2001
Het boek Droomplanten van Piet Oudolf en Henk Gerritsen uit 1990 is na jarenlang uitverkocht te zijn geweest eindelijk weer verkrijgbaar, in een geheel herziene derde druk (2003). Het beschrijft voornamelijk het sortiment, dat in de loop van twintig jaar door kwekerij Oudolf is opgebouwd.
Boek Droomplanten
Boek Spelen met de Natuur
Boek Meer Droomplanten
Menu